Overslaan en naar de inhoud gaan
Voor liefhebbers van goede muziek en apparatuur

 

 

Update 28/11/2021: vanwege de coronamaatregelen zijn de clubavonden tot nader bericht komen te vervallen. 

 

 

Workshop "Schumann Resonator"

Clubavond

Beste leden

We zijn van plan ook dit jaar weer een workshop te houden. Na de succesvolle interlinks en powercords gaan we deze keer de tweakkant op. We zullen Schumann resonatoren gaan bouwen. Dat klinkt heel wat, en is eigenlijk ook iets ingewikkelder dan de vorige workshops. Een Schumann resonator bootst de frequentie van het aardmagnetisme na. Je hoort het niet, maar je mist het als het er niet is. In onze huizen is die frequentie nog maar matig aanwezig. Dan helpt zo'n resonator om het weer op niveau te krjgen. Het resultaat is dat je je beter voelt.Voor de audio heeft dat als gevolg dat het stereobeeld beter wordt, details worden duidelijker, het laag gaat dieper en is strakker en de 3D afbeelding wordt realistischer.

We weten dat dit erg ongeloofwaardig klinkt, maar we kunnen uit betrouwbare bronnen vertellen dat het wel werkt.

Onder begeleiding gaan jullie dus zo'n ding bouwen. Alle benodigde onderdelen worden door de club geleverd. Dat heet print, componenten, behuizing en voeding. Het is de bedoeling dat jullie de componenten op de print gaan solderen en de print in de behuizing bouwen. De zaak is zo ver voorbereid dat er enkel gesoldeerd en geschroeft hoeft te worden. Daarna kan het geheel afgeregeld worden op de juiste frequentie. natuurlijk zijn de voldoende mensen aanwezig om je met dit project te helpen. Het afregelen gebeurd natuurlijk onder toezicht.

De kosten voor deze workshop bedragen €55. Aanmelden kan bij de voorzitter via email (voorzitter.acl@gmail.com). Het bedrag mag na aanmelding overgemaakt worden op rekeningnr. NL34RABO0131248979 ovv naam en "schumann resonator". Er is materiaal voor 15 deelnemers.

Voor meer informatie en recensies kan men googlen naar "Schumann Resonator" of "Acoustic Revive RR-77", RR-777 of RR-888

De workshop vindt plaats op zaterdagmiddag 19 november (op tijd voor sinterklaas) in het gemeenschapshuis van Munstergeleen. We beginnen om 13:00u