Overslaan en naar de inhoud gaan
Voor liefhebbers van goede muziek en apparatuur

Simply Audio analoog

sa01

Door: Wichard Verstraelen

Voor het eerst in lange tijd hebben we weer een volledig “analoge” avond op het programma staan. We mogen Simply Audio verwelkomen, vertegenwoordigd door Dimitri v. Hoven. De drijvende kracht hierachter. Simply Audio is gevestigd in Zoetermeer, en bestaat sinds 2013. Dimitri is in de beginjaren gestart met het maken van eigen zilverkabels. Alles handgemaakt, waardoor het mogelijk was specifieke klantenwensen te realiseren. Alles vanuit zijn eigen filosofie en hang naar kwaliteit en vooral uitstekende muzikale eigenschappen. In de loop van de afgelopen jaren zijn een aantal mooie merken aan het assortiment toegevoegd, waarvan we vanavond getuige mogen zijn. Een erg mooie optie die Simply Audio aanbiedt is het “Try before you Buy” principe. Je mag je aankoop 14 dagen uitproberen en als het niet bevalt terugsturen met een volledige restitutie van het betaalde bedrag.

sa02

Natuurlijk gaat het om de muziek en om dat te kunnen bewerkstelligen heeft Dimitri een leuke en onopvallende set neergezet. De eerste nummers worden gebruikt om even aan het geheel te wennen, en de set de kans te geven nog wat verder op temperatuur te komen. Al snel zien we knikkende blikken en tikkende voeten. Hier zit muziek in. Het geheel laat zich omschrijven als luchtig, transparant, met een heel breed stereobeeld. Het straalt een grote rust uit. In het begin van de avond wordt bij sommige nummers de opmerking gemaakt dat er soms sprake is van wat bijterigheid in het mid-hoog. Maar dat kan natuurlijk heel goed ook in de opnames zitten. Dimitri verhaalt ons op een groot assortiment aan verschillende muziekstijlen, via Jazz, naar klassiek, tot aan The Cure.

sa03

 

 

 

We horen heel goed dat de Remton phono stage iets bijzonders is. Dimitri legt uit dat één van de bijzonderheden zit in het toepassen van een spoel in het RIAA gedeelte. Dat verleent deze phono stage onder andere zijn eigen aangename geluid. Het is snel, detailrijk, maar toch met de typerende eigenschappen die aan een buis worden toegeschreven. Heel bijzonder.

sa04

 

 

 

 

Na de pauze is er volop gelegenheid tot het aanbieden van eigen “software”. Onder andere Stijn heeft een rijk gevulde tas met weer een paar bijzonder opnamen die erg mooi klinken. De avond vordert gestaag, en er worden ook vragen gesteld over wat dit schoons dan mag kosten. Om met de Remtons te beginnen, er zijn ook eenvoudigere uitvoeringen, die verrassend betaalbaar blijken:

 

 • 8832 MM             € 699
 • 3x83 MC               € 799
 • 383MkII                € 1499
 • LCR MM               € 3900
 • LCR MC/MM      € 4650
 • Voorversterker  € 1799
 • Monoblok           € 1499 / set
 • Dr. Feickert         € 3400
 • Jelco arm             € 1350
 • Element               € 1400
 • Speakers             € 15.000
 • Speakerkabel    € 424 (3m stereo)

Natuurlijk is het mooiste ook het duurste. Maar het valt op dat met name bij Remton en Graham Slee ook voor een vriendelijk budget iets heel moois te koop is.

sa05

Ik mag concluderen dat we wederom een geslaagde avond hebben gehad, met dank aan Dimitri die de moeite heeft genomen af te reizen naar het zuiden.
Meer info: www.simplyaudio.nl

Gebruikte apparatuur:
- Luidsprekers : Audio Note AN-E
- Bron: Dr. Feickert Woodpecker met 12”Jelco arm en een Audio Note IQ3 element
- Voorversterker/DAC : Graham Slee Majestic
- Eindversterkers: Graham Slee Proprius monoblocks
- Phono Stage : Remton LCR
- Bekabeling : Black Rhodium, Simply Audio

Playlist:

Michael Hedges - Aerial Boundaries
Solution - Whirligig
Hans Theessink - Baby Wantsto Boogie
Academy Of St. Martin In The Fields - Concerto For Violin And Strings In F Minor, Op. 8 Nos. 4 R. 297 “L’inverno”˜: I. Allegro Non Molto
Stan Getz & Charlie Byrd - Desafinado
Eels - Grace Kelly Blues
The Cure - Pictures Of You
Gary Clark Jr. - Next Door Neighbour Blues
Nits - Sketches Of Spain
Prince Fatty Feat. Hollie Cook - Milk And Honey
Snow Patrol - Crack The Shutters
The Broken Circle Breakdown - Will The Circle Be Unbroken
Trentemöller - Snowflake
Art Pepper - You’d Be So Nice To Come Home To
Ella Fitzgerald - Let’s Do It (Let’s Fall In Love)
David Sylvian - Taking The Veil
Billy F. Gibbons - Missin’ Yo’ Kissin'

Media
sa01
sa02
sa03
sa04
sa05
sa06
sa07
sa08
sa09
sa10
sa11
sa12
sa13
sa14