Overslaan en naar de inhoud gaan
Voor liefhebbers van goede muziek en apparatuur

Phonotrappen "shootout"

Clubavond
Geluidsdrager
Vinyl

Het is lastig om in deze tijd (post COVID-19) aan demo's te geraken. Juist nu de lock down op zijn retour is, leeft de wereld weer op en starten ook gelijk de audio shows weer. Zo is er in het laatste weekend van oktober het Dutch Audio Even in Veldhoven (voorheen X-Fi) en halverwege november is alweer de iEar show in het Willem II stadion in Tilburg.
Distributeurs zijn druk bezig hun voorbereidingen hiervoor te maken,wat resulteert in "weinig-" of "geen tijd" voor audioclubs. We gaan dus weer iets uit het eigen vat toveren.

Op 13 oktober is het tijd om de analoogliefhebber weer eens een kans te geven. We gaan deze keer verschillende phonostages (ook wel phonotrappen, RIAA equalisers of phono preamps genaamd) op een rijtje zetten. Dit zowel in verschil in prijs als ook verschil in principe. Aan bod komen transistor, opamp, en buis, passief RC, LCR en DSP

Op dit moment zijn we nog aan het inventariseren, maar een aantal "deelnemers" kunnen we wel al prijsgeven:
- Analogis Easy Phono
- Schiit Mani 
- Dirk vd Broek Phono 
- Rega Fono
- ifi iPhono2
- Parks Audio Puffin 
- Musical Fidelity M1 MVNL
- Ampearl RE2030LCR SE 
- Pass Pearl 1 
Om het niet te extreem te laten worden zullen we ons alleen met MM (moving magnet) bezig houden, omdat in dat deel ook altijd de correctie zit. De set bestaat uit Tannoy Revolution R2 luidsprekers, Atoll IN80 versterker en Roksan Radius platenspeler met Nagaoka MP500 element.