Overslaan en naar de inhoud gaan
Voor liefhebbers van goede muziek en apparatuur

 

 

Update 28/11/2021: vanwege de coronamaatregelen zijn de clubavonden tot nader bericht komen te vervallen. 

 

 

Low budget streamen. Kan dat?

Clubavond

Iedereen kent het wel; streamen. Tijdens de demo's wordt er steds meer gebruik gemaakt van muziek streamen. De CD en LP worden steeds meer vervangen door digitaal opgeslagen muziek op harde schijf of ander opslagmedium. Om tie muziek daarvan te kunnen afspelen heb je mininmaal een musicserver nodig. Die kun je van een PC maken die iedereen wel in huis heeft, maar kan het ook goedkoop, zodat niet telkens een PC, laptop, NAS of een door een fabrikant geleverde muziekserver aan hoeft te staan. En haal je dan ook een goede kwaliteit?

Is het mogelijk om het op een goedkope manier te realiseren? En ook nog liefst zo eenvoudig mogelijk. We gaan een poging wagen. Er zijn tegenwoordig minicomputers te koop voor enkele tientjes. Deze zijn geschikt te maken voor dit doel.

Wichard heeft van een Raspberry Pi 3 een streamer gemaakt, Deze gaan we uitgebreid aan de tand voelen. We proberen bovenstaande vragen op deze avond te beantwoorden.

Op de valreep hebben we nog weten te regelen dat we bovenstaand concept kunnen vergelijken met een betaalbare kleine kant en klaar streamer, te weten de Auralic Mini.