Overslaan en naar de inhoud gaan
Voor liefhebbers van goede muziek en apparatuur

Freewheelen met Hoofdtelefoons

01

Nu de Coronamaatregelen afgezwakt zijn en er weer dingen mogen was het op 8 september weer tijd om de leden iets voor te schotelen. Het is nog steeds lastig om in deze tijd distributeurs en retailers bereid te vinden om een avond te verzorgen en om dat we de agenda helemaal leeg hadden, werd het een "sigaar uit eigen doos".
Zo'n "sigaar uit eigen doos" is dus een avond voor en door leden en die worden vaak zeer positief ontvangen. Natuurlijk heeft dat wel met het onderwerp te maken. Deze keer hadden Eric Sol en Frank Brekelmans het idee om na 5 jaar weer een hoofdtelefoon-avond op te zetten.

02

Hoofdtelefoons zijn hot op dit moment, maar dat bleek helaas niet uit de opkomst. Blijkbaar hebben onze leden weinig met hoofdtelefoons. Jammer, want verschillende leden hadden leuke sets meegebracht. Frank had ongeveer zijn hele inventaris meegebracht. Eric Sol had zijn intieme luisterset opgesteld, Roger had weer een paar aparte apparaten bij zich, Miko had 3 complete sets opgebouwd, Eric vdV had zijn mooie Stax hoofdtelefoon aangesloten en HP had een gigantische buizenamp in elkaar geknutseld.

03

De trits aan hoofdtelefoons is te lang om hier op te sommen, maar ongeveer alle bekende merken zaten erbij. Sennheiser en AKG voerden de boventoon, maar ook Meze, Stax, Sony en Hifiman hadden afgevaardigden in de rij. In totaal stonden er een stuk of 10 spelende sets van buis tot opamp. De echte "Hingucker" kwam toch van HP. Zijn buizen hoofdtelefoonversterker was toch wel heel erg indrukwekkend. De meest frivole lag bij Miko, nl een Schiit Coaster* die Roger volledig opgebouwd en in een Nivea blikje gedaan heeft.
 

04

Qua hoofdtelefoons stak de Stax er toch wel bovenuit. Wat een genot om met dit ding muziek te beluisteren. Een andere mooie opzet was die van Miko met een Topping DAC en hoofdtelefoonversterker en een Hifiman magnetostaat. De rest waren allemaal dynamische hoofdtelefoons. Daar ging de voorkeur uit naar de "dikkere" AKG's en Sennheisers. De Meze werden door velen als wat baslastig ervaren

05

Zoals reeds eerder opgemerkt was de opkomst helaas wat aan de lage kant. Jammer voor degenen die de moeite hebben gedaan deze avond te vullen. Voor de afwezigen de gemiste kans om te horen dat personal audio heel erg goed kan klinken. Een playlist is er deze keer niet, want er werd met meerdere bronnen gelijktijdig gespeeld.


* De Schiit Coaster is een onderzetter die bij Schiit per 4 stuks besteld kan worden voor weinig. Het is bedoeld als glasonderzetter, maar er is een complete hoofdtelefoonversterker met buisjes van te bouwen. Die Coaster is dus een volledige PCB. De stuklijst staat vermeld op de Schiit website, maar compleet is deze dus niet te koop.

Media
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15