Overslaan en naar de inhoud gaan
Voor liefhebbers van goede muziek en apparatuur

Een symfonische rock-avond!

hej1

Drie leden van onze Audioclub hebben deze avond een invulling gegeven : Joop Thissen, verantwoordelijk voor het amusement, Hein van den Brand , hij zorgde voor de versterking en de streamer plus kabels en Frank Brekelmans, die zo vriendelijk was zijn speakers ter beschikking te stellen.
We bedoelen dan de Lyngdorf 2170 /2400  versterkercombinatie ( 2170 met powerdac en RoomPerfect en 2400 eindversterker), van signaal voorzien door een Bluesound Node 2 streamer en het uiteindelijke resultaat ten gehore gebracht middels de Klipsch Heresy 3 luidsprekers. Een Klipsch subwoofer stond ook nog klaar ter ondersteuning, maar deze bleek niet nodig te zijn ; de Heresys gaven genoeg laag in deze ruimte. Bron was de streamingdienst Tidal.

hej2

Joop had van te voren een afspeellijst gemaakt van nummers die ten gehore werden gebracht. Voor aanvang van de avond was de ruimte middels  RoomPerfect ingemeten en  was er voor gezorgd dat de stroom van alle apparaten kwa fase dezelfde kant opkeken .
Tot aan de pauze was het de beurt Joop en deze liet, voorzien van begeleidende teksten en ietwat humor, een aantal van zijn door hem uitgekozen nummers horen. Ook werd er wat verteld over de meegebrachte installatie.
Na de pauze kwam Hein aan het woord en liet zijn licht schijnen over het inmeten van een ruimte met RoomPerfect : de werking ervan, de voordelen van de korrektie en de plaatsing van de microfoon tijdens de metingen. Ook liet Hein het verschil horen tussen RoomPerfect aan en uit en vergeleek hij de dac van de Lyngdorf met de dac van de Bluesound.

hej3

Het laatste stuk van deze avond nam Joop weer voor zijn rekening ; tekst over en muziek van zijn favoriete muzieksoort :de symfonische rock. Hij vertelde over het ontstaan van dit genre en vooral de kenmerken hiervan : lange muzieknummers met veel afwisseling in tempo en thema's. Dit was ook duidelijk te horen in de gespeelde nummers van Kayak, Earth and Fire, Van Otterdyke en Steve Hackett. Wel uniek was dat deze nummers nu in hun volledige lengte afgespeeld werden, meestal is 3 minuten de gemiddelde speeltijd van een nummer tijdens een clubavond.
Rest nog de vraag : hoe klonk dit allemaal? Altijd een lastige; zoveel hoofden, zoveel zinnen. Wat wel gezegd kan worden is dat de in grote getalen aanwezige leden de hele avond zeer stil waren tijdens het beluisteren van de muziek, altijd een goed teken ! Het applaus van deze leden aan het einde van de avond bevestigde dat de avond in hun ogen geslaagd was.

hej4

Playlist  :

Charles Lloyd & The Marvels - Angel
Ian Anderson - Bouree
Al Stewart - The Ear Of The Night
Van Morrison - Ain't Gonna Moan No More
Joe Bonamassa - Your Heart Is As Black As Night ( live)
Fleetwood Mac - Oh Well ( part 1 and 2)
Haevn - The Sea
Donald Fagan - I.G.Y.
Kayak - Irene
Ed van Otterdijk - Nobody Loves You
Earth and Fire - To The World Of The Future
Djabe/ Steve Hackett - Firth of Fifth
 

Media
hej1
hej2
hej3
hej4
hej5
hej6
hej7
hej8
hej9
hej10
hej11
hej12