Overslaan en naar de inhoud gaan
Voor liefhebbers van goede muziek en apparatuur

Da Capo High End op herhaling

Opening Da Capo

De eerste demo van 2018 werd verzorgd door Da Capo High End uit Kerk-Avesaath bij Tiel. Jeroen Tidstrom is eigenaar van Da Capo High End en is al een keer eerder te gast geweest bij onze club. Dat was in april 2016. Toen werd en een demo gegeven met een complete Mirror Image set in combinatie met Magnepan MG1.7i magnetostatische weergevers. Deze keer verschilde de set up niet heel wezenlijk.

Magnepan MG3.7i

Da Capo High End kwam deze keer met dezelfde apparatuur van Mirror Image, nl de Aemulus buizen voorversterker en de Aemulus mono solid state eindversterkers. Alle drie in de uitvoering met houten front en glossy cover. Als bron werd nu echter gebruik gemaakt van Cocktail Audio X40 muziekserver. Deze kan ook als voorversterker dienen, maar er werd bewust gekozen om de muziekserver uitsluitend als bron te gebruiken. Het exemplaar dat Jeroen bij zich had was bovendien nog eens onderhanden genomen door Marcel Croeze van Creato Audio. De weegevers waren weer
van Magnepan, maar deze keer waren het de MG3.7i in de aluminium uitvoering. Het geheel werd aangesloten met uitsluitend Wireworld kabels. Om ervoor te zorgen dat nabijgelegen Sabic geen roet in de stroomvoorziening zou gooien, werd alles eerst mbv een Torus Power scheidingstrafo van het stroomnet gescheiden.

De set

Na een korte introductie, waarin Jeroen het een en ander vertelde over de apparatuur, werd er natuurlijk muziek geluisterd. NIet iedereen was even enthousiast in het begin. Sommigen vonden het scherp, anderen weer niet, maar misten dan weer iets anders. Vooral de mensen aan de zijkant vonden dat het niet als een geheel klonk. Waar ik zat, schuin achterin, had ik eigenlijk nergens last van. Het beeld klopte. Het laag mocht wat prominenter, maar was toch voldoende. Er ontstond een korte discussie, maar na uitleg van hoe de Magnepan speakers werken en wat hun afstraalgedrag is, viel
het kwartje. Het resultaat van de discussie was dat de leden er flink van luisterpositie wisselden. Uiteindelijk vormde zich een rij in het midden. Toen iedereen zijn plekje gevonden had, was het dan ook goed.

Jeroen verteld

Na de pauze werden er een aantal nummers op verzoek gedraaid. Het voordeel van de Cocktail Audio X40 is dat deze netwerkspeler ook gewoon cd's kan draaien. Bovendien mogen we blij zijn dat onze lokaalbeheerder een goed en snel netwerk aangelegd heeft, dus streamen vanaf Qobuz was ook geen probleem. Wat opviel was dat naar gelang de avond vorderde, iedereen meer en meer tevreden was over de klank van deze set. Gaandeweg de avond werd het steeds beter. Ik mag rustig stellen dat op het eind van de avond iedereen wel door had dat er een hele goede set stond te spelen. Ook nu werd dus weer duidelijk dat apparatuur op temperatuur moet zijn om het volle potentiaal te bereiken.

Cocktail Audio X40

De avond vloog voorbij en kon Jeroen de reis naar huis weer aantreden. We zijn getuige geweest van een leuke en muzikale avond, waar iedereen heeft kunnen genieten van goede muziek en een zeer goede set. Als je zelf eens naar deze set wil luisteren, dan kan dat bij Da Capo High End in Kerk-Avesaath.

Jeroen, hartelijk dank voor deze leuke en gezellige avond, namens Audioclub Limburg.

Voor meer info zie: http://www.dacapohighend.nl/

Da Capo in opbouw1

Playlist:

Diana Krall - Temptation
Clannnad & Bono - In A Lifetime
Malia & Boris Blank - Claire Cadillac
Eric Vloeimans & Tuur Florizone ... - L'amour des Moules
Kat Edmondson - Champagne
Ketevan Badridze - Waltz No.7 In C Sharp Minor ...
Austro-Hungarioan Haydn Orchestra - Symphony No. 28 In D Minor Lamentations ...
Melanie De Blasio - The Flow
Marcus Miller - Tutu
Wende - De Nuttelozen Van De Nacht
Shelby Lynne - You Don't Have To Say You Love Me
Boz Scaggs - Desire
Boz Scaggs - Thanks To You
Karen Souza - I Heard It Through The Grapevine
Suzanne Vega - Small Blue Thing
Udo Lindenberg - Stärker Als Die Zeit
Tanika Tikaram - Stop Listening
Laura Marling - Soothing
Muse - Time Is Running Out
John Mayor - Gravity
Sting - Shape Of My Heart
Fourplay - You're My Thrill
Sándor Végh & Carmerata Academica ... - Mozart: Piano Concerto No. 23 in A, K488-2 ...

Media
Opening Da Capo
Magnepan MG3.7i
De set
Jeroen verteld
Cocktail Audio X40
Da Capo in opbouw1
Da Capo in opbouw2
Mirror Immage Aemulus mono power amp1
Mirror Immage Aemulus preamp1
Audioclub luistert
Torus Power scheidingstrafo
Wireworld kabelsalat
De achterkant van het gelijk
Mirror Immage Aemulus mono power amp2