Overslaan en naar de inhoud gaan
Voor liefhebbers van goede muziek en apparatuur

Benefietavond voor Oekraïne

1

Na weer een verplichte pauze vanwege de COVID-19 lockdown, kon er in maart weer opgestart worden met clubavonden voor de leden. Normaal is onze clubavond op de tweede woensdagavond van de maand. Echter vanwege het opstarten, werd de start een week naar achteren geschoven. Bovendien is het moeilijk op korte termijn een externe demo te regelen, dus werd weer iets uit eigen doos tevoorschijn gehaald. 
Het idee was om op 16 maart een "streamingsdienstvergelijk" te doen. Eric Sol en Wichard Verstraelen hadden dit opgepakt. Echter, op maandag 14 maart kwam het bericht binnen dat Eric Sol tijdens kluswerkzaamheden thuis een rib gebroken had en hij zeer waarschijnlijk 16 maart niet aanwezig kon zijn.

2

De mailing/uitnodiging was al naar de leden uitgegaan en om de avond nu weer af te blazen leek ons geen goed idee. Bovendien had een clublid gevraagd om "met de pet rond te gaan voor Oekraine", omdat hij (lid van de winkeliervereniging in Beek) samen met een aantal andere leden van die winkeliersvereniging georganiseerd hadden om spullen (eten, kleding en medicatie) naar de Poolse grens met de Oekraine te brengen. In allerijl werd iets nieuws verzonnen. 

3

Dat idee van de "pet" werd derhalve uitgebreid en 16 maart werd zonder vooraankonding omgetoverd tot een "Benefietavond voor de Oekraine", immers alles wat binnen komt is meegenomen.
Om de leden te stimuleren te doneren werd het volgende bedacht: Er werd een playlist samengesteld van liedjes/muziekstukken met de kleur blauw of geel in de titel. Een lid kon dan tegen betaling een nummer op verzoek aanvragen. Dat werd dan vervolgens ook gespeeld. Zo kwam er een lijst met ruim 70 nummers te liggen. Meer dan voldoende om de avond te vullen

4

Vervolgens werd Bakkerij Hannen in Herten benaderd om tegen een gereduceerd bedrag 20 stuks "Oekraine"gebak ter beschikking te stellen. De emailing met de bakker was zo geslaagd, dat ik deze jullie niet wil onthouden:
________________________________
Beste mensen van bakkerij Hannen,

Even voorstellen.

Mijn naam is Wichard Verstraelen, wonend in Herten.

Als lid van audioclub Limburg ben ik elke maand bezig om voor onze leden een leuke invulling van onze maandelijkse clubavond te verzorgen. Zie ook : https://audioclub-limburg.nl/

Met de recente gebeurtenissen in Oekraïne vonden we het nodig om als audioclub ook onze bijdrage te leveren aan het inzamelen van geld om de bevolking daarmee te ondersteunen. Daarom zetten we onze komende clubavond op 16 Maart in het teken van hulp aan Oekraïne. Elk van onze leden kan dan verzoeknummers aanvragen tegen een vergoeding voor in de donatiepot. Elk nummer of artiest moet dan de kleuren blauw of geel bevatten.
 
Om iets extra’s te doen hebben we bedacht dat we voor bij de koffie gebakjes willen laten maken met daarop de Oekraïense vlag in blauw/geel, waarbij een zo groot mogelijk deel van de opbrengst ook in de pot gaat. Aan jullie als lokale gerenommeerde bakkerij hebben we de volgende vraag:
Kunnen jullie Woensdag 16-3 eind van de middag een 20-tal gebakjes (hoeft niet super-de luxe) met Oekraïense vlag gemaakt krijgen?
Kan dit wellicht tegen een vriendelijk tarief, zodat we de meerprijs die de leden betalen ook in de donatiepot kunnen doen?
En, maar dat is wellicht te veel gevraagd, maar ik doe het toch, misschien is er de mogelijkheid dat jullie ze zelfs volledig sponsoren zodat de opbrengst van onze avond voor Oekraïne nog groter wordt? Hoe mooi zou dat zijn?
In het laatste geval zullen wij als audioclub natuurlijk zorgen dat dit met foto’s met jullie bedrijfsnaam vermeld op onze website te zien is (https://audioclub-limburg.nl/)

We zijn geen heel grote organisatie, maar hopen op deze manier toch een zinvolle bijdrage te kunnen leveren aan een volk wat het momenteel zo ontzettend zwaar heeft. Ik hoop op een positief antwoord van jullie kant.

Met vriendelijke groet,
Namens Audioclub Limburg,

Wichard Verstraelen

5

Het antwoord kwam prompt:

___________________
Hallo Wichard.

Leuk initiatief van jullie !
Zoals je wellicht kunt voorstellen worden wij veelgevraagd om te sponseren. Normaal hebben wij de huisregel dat als wij er aan mee willen doen ( we kunnen natuurlijk niet alles doen) de helft sponseren. Maar ik vond je mail (zeker de laatste bescheiden vraag) zo ontzettend leuk gesteld dat ik heb besloten om ze dan allemaal te sponseren!

Het is wel erg kort dag om er de vlag op te krijgen maar ik ga het proberen. Ik moet die namelijk door iemand laten maken zodat wij ze kunnen printen. Ik ga mijn best doen! Ze staan morgen na 10 uur klaar is dat oke?

Ik ben tot 11.30 uur bereikbaar via onderstaand telefoonnummer, op dinsdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag.

Met vriendelijke groet van "Hannen de Bekker"
Amanda Hannen
Email: info@bakkerijhannen.nl

6

Door dit vorstelijk aanbod heeft het bestuur van de audioclub besloten de opbrengst van de verkoop van het gebak te verdubbelen. Uiteindelijk is er op die avond een bedrag van €233,50 bij elkaar gekomen, waarvoor we de leden en natuurlijk Bakkerij Hannen uit Herten heel hartelijk danken voor hun gulle gaven.

P.S.: Het geplande "streamingsdienstenvergelijk" is doorgeschoven naar 13 april