Overslaan en naar de inhoud gaan
Voor liefhebbers van goede muziek en apparatuur

Audiofrenzy presenteert: Hifi Rose

1

Na ettelijke keren deze demo wegens COVID-19 omstandigheden te hebben moeten afzeggen, was het deze keer dan eindelijk zo ver. Op zeer korte termijn wilden Peter en Mitch de demo alsnog geven in ons tijdelijk onderkomen, bij Gerrit's Winkel.
Peter van Reijmersdal en Mitch Maassen zijn de mannen achter Audiofrenzy, de nieuwe audiozaak in Maastricht, gericht op het hoge(re) segment. Het getuigt van durf en passie om in een periode als COVID-19, zo'n start te maken. Na een uitvoerige introductie van wie de personen achter de namen zijn, werden de uiteindelijke onderwerpen van de demo gepresenteerd.
 

2

Op aanvraag van onze audioclub werden er twee producten van het merk Hifi Rose in de schijnwerpers gezet. Het betrof de RS150 en de RS250, beiden complete digital streamers met groot display. Peter had ons gevraagd zelf voor de versterking en weergave te zorgen, dus stonden er naast de Hifi Rose streamers nog een dikke eindversterker en een stel Audiophysic speakers. Daarnaast zou een beamer met scherm ook wel handig zijn voor de presentatie. Natuurlijk werd dat allemaal geregeld en kon de voorstelling beginnen.

3

Hoewel de opstelling wat knullig was (de beamer stond op de Hifi Rose RS150), was de presentatie wel erg mooi gedaan. Allereerst werd de oorsprong van het merk Hifi Rose uit de doeken gedaan. Het blijkt een merk te zijn dat eigenlijk een submerk van een grote Zuid-Koreaanse onderneming te zijn, gespecialiseerd in ditgitale communicatie.
Uit de presentatie blijkt dat de streamers van Hifi Rose meer zijn dan muziekstreamers. Het zijn volledige media streamers en omdat ze werken op een customized Android OS, kunnen er ook films gestreamd worden. Zo kun je naast genieten van de bekende muziekstreamingsdiensten in (Tidal, Deezer, Qobuz, etc) ook het geluid van Netflix, HBO en Disney+ op hetzelfde niveau beluisteren als je muziek. En dat deze spelers Roon ready zijn zal ook niemand verbazen.

4

Maar uiteindelijk gaat het dan toch om hoe het klinkt. Er werd begonnen met de Hifi Rose RS150, het vlaggenschip. Deze was gebalanceerd aangesloten op de eindversterker. Hierbij diende de RS150 ook als "voorversterker" (lees: het volume werd door de Hifi Rose bepaald.
Over de klank kun je kort zijn. Die is gewoon erg goed. Alles staat mooi los in de ruimte, het geluidsbeeld heeft nergerns "opvliegers", Het stereobeeld is prima en de staging klopt. De bune is niet te groot en niet te klein. De detaillering laat weinig te wensen over. Je merkt dat de RS150 bovenaan in het segment meespeelt. Alles klinkt even gemakkelijk en zonder poespas. Een aantal nummers passeren de revue en het klankbeeld blijft stabiel. Alleen als het echt druk wordt, komt de set aan zijn limiet. Ik wijt dat eerder aan de luidsprekers en LS-kabels dan aan de voorgeschakelde electronica, want die ken ik te goed.

5

Halverwege komt RS250 aan de beurt. Dit is feitelijk kleinere uitvoering van de RS150. Deze kost ongeveer de helft van de RS150, maar heeft dezelfde mogelijkheden. Natuurlijk is er hier en daar bespaard op het een en ander. Zo zijn voeding en DAC eenvoudiger (lees: goedkoper) uitgevoerd, maar de functionaliteit en de bediening zijn gelijk. Ook hier hoor je duidelijk dat er kenners aan gewerkt hebben. OK, het klinkt allemaal wat "kleiner" en minder gedetailleerd, maar er is nog voldoende om van te genieten. De stap terug van RS150 naar R250 is er dus wel, maar is voor een ongetraind persoon is dit geen onoverkomelijk euvel. Terug naar de RS150 hoor je wel dat dit duidelijk een paar stappen verder gaat, maar daar is de prijs dan ook naar.

6

Na deze demostratie zijn er nog een antal nummers op verzoek gedraaid. En Peter en Mitch namen zich de tijd om de gerezen vragen duidelijk te beantwoorden. Al met al was het een zeer geslaagde demonstratie en ik kan Peter en Mitch van Audiofrenzy alleen maar bedanken voor hun inzet, tijd en kennis om ons te laten genieten van dit moois.

Het volgende is vanavond afgespeeld:

George Duke - The Black Messiah (Part Two)
Sara K. - All Your Love (Turned To Passion)
Diana Krall - Autumn in New York
Swedish Radio Symphony Orchestra - Lamento Della Ninfa/Oh Love (Live)
The Teskey Brothers - Crying Shame
Herman van Veen - Hilversum III
Klein Orkest - Laat Mij Maar Alleen
Gregory Porter - Hey Laura
James Blake - Famous Last Words
Chuck Loeb - Water Runs Dry
Gianmaria Testa - Il Passo E L’incanto
Pink Floyd - Welcome To The Machine
Wicker Hans - WTF (Where They Frem) [Unplugged] (Instrumental)
The Specials - Ghost Town (Extended Version)
Stevie Ray Vaughan & Double Trouble - Riviera Paradise

Media
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15